Ziua Marii Negre 2003

Home
Dezvoltare web
Proiecte
 
Albume
Resurse

"Ziua Marii Negre" la Scoala Eforie Nord
Anul acesta pe 31 octombrie au fost organizate la Scoala cu clasele I-VIII Eforie Nord mai multe manifestari prin care s-a adus in atentia elevilor, profesorilor si celorlalti locuitori importanta protejarii Marii Negre.
Este al saselea an in care organizatia Mare Nostrum se implica in sensibilizarea opiniei publice cu privire la nivelul de poluare ridicat al Marii Negre si la efectele dezastruoase ce decurg din acest fenomen.
Pentru diverse actiuni de ecologie scoala din Eforie Nord a lansat invitatii de participare catre Grupul Scolar "Carmen Sylva", Liceul teoretic Techirghiol, Scoala cu clasele I-VIII Tuzla, care au raspuns afirmativ invitatiei.
Activitatile au inceput la ora 10, pe 31.10.2003 cu alocutiunea despre Marea Neagra a domnisoarei Mihai Cristina, reprezentanta ONG Mare Nostrum.
O echipa alcatuita din trei elevi de la fiecare scoala a participat la concursul on-line cu intrebari din biologie, geografie si istorie.Acest concurs on-line ce cuprindea un numar de 5 seturi de intrebari a fost castigat de echipa scolii gazda, care a fost urmata de elevii din Eforie Sud, Tuzla si Techirghiol. A doua parte a concursului a constat in determinarea unor specii de moluste din Marea Neagra (proba practica). Rezultatele finale au fost foarte apropiate ceea ce arata preocuparea elevilor si a profesorilor de a cunoaste in mod cuprinzator problemele actuale cu care se confrunta Marea Neagra.
Sesiunea de referate stiintifice a prezentat asezarea geografica, istoricul, fauna si flora Marii Negre.Au prezentat referate 6 elevi din Techirghiol, 2 elevi din Tuzla si 4 elevi din Eforie Nord. La prezentarea acestor referate au participat si elevii din clasa a 7A si 7B, care au fost gazde pentru elevii oaspeti.
Elevii Scolii din Eforie Nord au elaborat desene sub directa indrumare a profesoarei Catalui Luminita, care au fost expuse in cabinetul multimedia din scoala. O parte din desenele lor au putut fi admirate si in cadrul expozitiei deschise la Liceul de Arta din Constanta, sub coordonarea ISJ Constanta.
Vineri 31 octombrie si sambata 1 noiembrie, dirigintii i-au indrumat pe elevi in actiunea "Coastwatch". Rezultatele acestei actiuni au fost inregistrate in fisa de observatie oferita de Mare Nostrum, fisa care monitorizeaza poluarea costiera.
Duminica 3 noiembrie sub indrumarea profesorilor Ciorabai Filiz si Mocanu Cornel elevii au vizitat "Complexul muzeal de stiinte ale naturii" din Constanta.
Toate aceste actiuni au avut ca rezultat constientizarea elevilor cu privire la poluarea din ce in ce mai accentuata a Marii Negre.Mai mult despre actiunea noastra puteti gasi pe site-ul scolii la adresa http://efnord.eforie.ro
La activitati au participat:
# Ciorabai Filiz- profesor de biologie
# Mocanu Cornel- profesor de geografie
# Catalui Luminita- profesor de desen
# Dirigintii: Culea Joita (5A), Avram Floriela (5B), Neacsu Iuliana (7B), Badea Gabriela (8A), Balasa Dumitru (8B), Ali Imran (8C)
# Invatatoare: Spatariuc Liliana

 
 

Home | Dezvoltare web | Albume | Resurse
Last update April 2002 | Pentru mai multe informatii dat clic aici