"Europa in scoala"

Concurs de eseuri

Home
Dezvoltare web
Proiecte
 
Albume
Resurse

Calatorie prin Europa

Este ora 20:00.Eu m-am dus in camera sa ma culc,obosita dupa o zi de scoala.Am adormit imediat si am inceput sa visez."Ce visam nici eu nu stiam?"Si nu intelegeam nimic, dar la un moment dat mi-am dat seama.Visam ca ma plimb prin Europa.
Pentru mine nu existau granite,traiam intr-o libertate desavarsita.
Am inceput cu Germania. M-am dus apoi la bunica mea care locuieste in orasul Mannheim.Cu ea am calatorit cu barca pe Dunare, pana la izvoarele ei in muntii Padurea-Neagra.
Dar deodata m-am trezit in alta tara. Eram in Olanda.Parcuri nesfarsite de lalele multicolore ma inconjurau.Mirosul lor,dulce si frumos,m-au facut sa ma simt extraordinar.
Dar iata ca se intampla din nou si iar ma vad plecata din Olanda si ajunsa in Franta.Ea este o tara frumoasa, curata, mare, in sfarsit, minunata.Ma duc mai intai in Paris, sa vizitez Turnul Effel si de aici mi-am luat foarte multe suveniruri, iar mai ma duc in locul unde toti copiii viseaza sa se duca, la Disneyland. Aici i-am pe Mickey Mouse, Pluto, Daisy, Duffy Duck, ciocanitoarea Woody precum si alte personaje de desene animate foarte cunoscute.
Ele faceau cu mana vizitatorilor. Pe urma m-am dat in toate masinariile care existau aici. Apoi am plecat foarte fericita fiindca Tom & Jerry m-au imbratisat.
Apoi m-am dus in Italia. Am mers mai intai la Roma si am mancat spaghete cu sos chiar de la ele acasa. Pe urma am vizitat domul din Milano.
M-am plimbat prin parcuri si am observat ce tara frumoasa au italienii.Ei sunt foarte ospitalieri, iar mancarea lor este extraordinara.
Am mers si in Grecia si mi-am amintit despre povestile frumoase care ne erau spuse de fiecare data la orele de istorie.
Si in Spania a fost extraordinar. Acolo am dansat si m-am distratfoarte bine.
iIata ca la un moment dat am ajuns si in Romania.Nimic nu se compara cu tara in care m-am nascut. Aici se gasesc munti inalti si vigurosi, dar si Marea Neagra, care este intotdeauna linistita si iertatoare.
Insa, deodata ma trezesc brusc. Mama vine si ma intreaba:
---Ce-ai patit, Alexandra?
---Eu? Nimic.
---Ai visat ceva?
---O, da, ceva minunat. Am visat ca m-am plimbat prin toata Europa si ca m-am distrat foarte bine.
---Si unde ti-a placut cel mai mult?
---In Romania fara nici o indoiala. Nimic nu se compara cu ea.
---Bine, atunci culca-te..
Si am adormit foarte fericita, fiindca am vizitat Europa intreaga.

Alexandra Sirotenco, clasa a5-aB,
Premiul II

 
 

Home | Dezvoltare web | Albume | Resurse
Last update April 2002 | Pentru mai multe informatii dat clic aici