"Primavara in Europa" 2004

Home
Dezvoltare web
Proiecte
 
Albume
Resurse

Programul zilei "Spring" la Eforie Nord

8 elevi ai scolii, insotiti de prof. Abduraim Imran, participa la festivalul international "Spring Day" organizat de Bati Koleji, Istanbul impreuna cu elevi din Grecia si Bulgaria.

In scoala s-au desfasurat pe 23 martie urmatoarele activitati, la care au fost invitati profesori si elevi de la scolile din Tuzla, Techirghiol, Eforie Sud si Agigea
Invitati de onoare: ai scolii au fost domnul Ahmet Erdem, atasat cultural cu probleme de religie de la Consulatul turc din Constanta si ing. Mihail Cosma, Primarul orasului Eforie, precum si reprezentanti ai comitetului de parinti . Comunitatea turco-tatara din Eforie Nord si Consliul Parintilor ne-au sprijinit in organizarea actiunilor prin realizarea unei expozitii gustoase de produse alimentare specifice, foarte apreciate de toti cei prezenti.
Desfasurarea activitatilor:

" Ora 10 Prezentarea Proiectului "Spring Day"

" Ora 10.20 Valori europene-"Toleranta" si "Pacea" - prezinta elevii dn clasa a 7-a A

" Ora 10.30 "Trenuletul capitalelor" prezinta elevii claselor a 5-a A, B, C coordonati de doamnele diriginte Culea Ica, Ciorabai Filiz si Floriela Avram.

" Ora 11 ceremonialul "Clopotul Pacii"-timp de un minut tot cei prezenti in scoala s-au concentrat asupra sperantei de mentinere a pacii mondiale, dupa ce in prealabil au ascultat sunetul inregistrat at Clopotului Pacii care a rasunat pe 21 martie 2004 la sediul central al Natiunilor Unite din New York.

" Ora 11.10 Vernisajul expozitiei de desene "Europa in ochi de copii" care cuprinde realizari ale elevilor de la Tuzla, Eforie Sud, Techirghiol si Agigea.

" Ora 11.15-"Europa in scoala noastra" vizita in clase si prezentarea tarilor Europei. Clasele de la etaj au prezentat tarile membre ale Uniunii Europene iar cele de la parter, tarile candidate. Materialele folosite pentru amenajarea claselor au fost furnizate de ambasadele tarilor europene, carora le-am adresat in luna februarie o solicitare de sprijin. Elevii mici si mari au pregatit scurte prezentari ale tarilor din clasele lor, fiindu-le vizitatorilor ghizi competenti. In unele clase au fost prezentate si mancaruri traditionale. Clasele a 5-a A/1A au prezentat Romania, si si-au intampinat vizitatorii cu paine si sare. In clasa a fost amenajata o frumoasa colectie de costume si obiecte populare. Micutele gazde si oaspetii lor s-au prins intr-o hora plina de bucurie si optimism. Oaspetii au ales apoi cea mai "europeana clasa" care a fost premiata in cadrul ceremoniei finale de premiere.

" Ora 11.30 "Ce stim despre Europa?" concurs on line organizat in cabinetul de informatica al scolii. Pentru cei interesati sa-si verifice cunostintele despre Europa, va invitam sa accesati site-ul scolii noastre la adresa http://efnord.eforie.ro/Dezvoltare/spring041.htm

" In cabinetul multimedia al scolii s-a organizat o prezentare de eseuri sub titlul generic "Europa anului 2025"

" Spre finalul activitatii i-am sunat pe elevii aflati la Istanbul si am aflat ca au prezentat spectacolul folcloric, care a provocat aplauze la scena deschisa, timp de 5 minute. Cu totii erau foarte mandrii de ceea ce au facut, ceea ce i-a bucurat si pe colegii lor de aici.

" Ceremonia de premiere a participantilor si concurentilor in cadrul careia pe langa diplome au fost oferite materialede prezentare a tarilor europene primite de la ambasade, a incheiat aceasta frumoasa zi in scoala noastra.

" A fost un inceput de primavara, cu soare, bucurie si prietenie in care profesorii si elevii Scolii Eforie Nord au actionat ca o adevarata echipa! Mai multe despre noi puteti vedea la adresa http://efnord.eforie.ro/Dezvoltare/poze/spring2004/index.htm

Prof. Florina Serbu
Director Scoala Eforie Nord
Coordonator pedagogic pentru Romania al Proiectului "Primavara in Europa"


 
 

Home | Dezvoltare web | Albume | Resurse
Last update April 2002 | Pentru mai multe informatii dat clic aici