Deschiderea manifestarii

Suntem pe data de 17, mai 2002, la deschiderea concursului de informatica Infosea.
Atmosfera este incarcata si majoritatea concurentilor sunt foarte agitati si entuziasmati. Tocmai au venit niste participanti care sunt emotionati si placut impresionati de vizita facuta in Constanta. Probabil erau niste copii din Focsani si Bucuresti.
Am intrat in sala de festivitatii a Hotelului "Hefaistos", o sala care ne-a impresionat foarte mult. In mijlocul ei se afla o masa lunga la care stateau aproximativ 150 de copii, cam de aceeasi varsta, care ne-au dat de inteles ca va fi o competitie frumoasa si foarte interesanta.
Se vede pe chipul copiilor si al profesorilor ca fiecare spera sa castige marele premiu, premiul I!.
Festivitatea incepe Fosta noastra invatatoare, doamna Marcela Dumitrescu a deschis aceasta festivitate cu niste cuvinte de incurajare foarte emotionante.
La capatul mesei pline de copii se afla o mica masuta la care stau: Doamna directoare, doamna Marcela Dumitrescu, domnul primar Mihail Cosma si domnul invatator Ion Neagu de la Focsani.
Doamna directoare, care parca era mai emotionata decat doamna invatatoare, nu a reusit sa spuna decat cateva cuvinte incurajandu-i pe cei prezenti sa se lansesze intr-o competitie serioasa.. Domnul primar, ne-a spus cum doamna Marcela s-a zbatut din rasputeri pentru acest proiect. Apoi a numit unii dintre cei mai importanti sponsori, cum ar fi: Ana Hotels SRL, Dani Info S.R.L, A.F.Crisim, Anca Star SRL.
Apoi doamna directoare, careia i-au mai pierit din emotii, a incurajat copiii, spunandu-le ca toti vor fi foarte buni dar spera ca micii informaticieni din Eforie sa castige. Aceste cuvinte au fost insotite de nenumarate aplauze.
S-au prezentat apoi o serie de lucrari in Power Point si pagini web realizate de elevii participanti la concurs
Primii care au inceput au fost copiii care apartineau Grupului Scolar Carmen Sylva clasele a-III-a si a-IV-a care ne-au prezentat o pagina web despre H.C.Andresen unde puteam gasi povesti faimoase ale acestuia, o mica cronologie si cateva continuari scrise de catre copii pentru povestile lui Andersen. Apoi au continuat cu o prezentare Power Point numita "Calatorie prin nordul Dobrogei" in care au prezentat un mic album cu poze si cateva texte despre Histria, monumente din Constanta si multe altele. A urmat o prezentare Power Point despre un alt concurs de informatica, Infokids 2001 si au terminat cu o pagina web foarte interesanta despre I.L.Caratgiale.
Prezentarile au fost continuate de elevi de la Clubul Cygnus Computers Scoala nr.17 Bucurest clasele a III-a si
a-IV-a.Ca si la prima prezentare din festivitate acestia si-au prezentat softwear-ul educational despre verb si substantive, in care au scris definitii analize, teste, si multe altele.
Dupa aceea au urmat elevii de la Scoala cu clasele I-VIII Eforie Nord. Acestia ne-au aratat o prezentare power point despre Dinozauri si ganduri de sfarsit de an ale absolventilor clasei a IV-a A
Elevii din clasele a-VIII-a A si B ne-au prezentat doua pagini web foarte interesante:prima despre Mihai Eminescu prezentate de Draghici Iulia si Vasile Maria, iar a doua pagina despre Mircea cel Batran prezentata de Ciorba Neli si Balta Elena.
Ultimile pagini web si prezentari power point au fost sustinute de catre elevii de la Scoala "Stefan cel Mare" Focsani clasa a-IV-a. Ei ne-au aratat o prezentare power point despre infopici, joc si comunicare. Ei ne-au aratat poze si cu mandrie ne-au aratat premile obtinute la concursurile anterioare. "Stramosii nostrii" este o alta pagina web prezentata de catre concurentii focsaneni.
Apoi invatatoarea clasei a-IV-a, doamna Radita Neagu, ne-a vorbit despre calculator, despre geometrie si cum ne-o putem insusi.
In final doamna Marcela Dumitrescu ne-a prezentat lansarea cartii "Grafica cu Logo"o carte scrisa chiar de dumneaei Acolo am avut placerea de a ne vedea unele desene din clasa a-III-a lucrate in Logo: "Felicitare de Craciun" si "Acadea" de Cristina dar si "Primavara" de Silviu, dar si minunate tangrame si alte linii de comanda cu rezultatele lor.

Cristina Tudoras & Madi Livanov, clasa a 5-a


 
Participanti | Program | Subiecte | Creatii | Reportaje | Interviuri | Laureati | Album Foto | Sponsori | Home
Pagina realizata la Scoala Eforie Nord | Pentru relatii suplimentare dati clic aici