PRIMAVARA IN EUROPA  

Tineri reporteri "Primavara in Europa"

Intrucat site-ul "Spring Day" se adreseaza in primul rand profesorilor si adultilor, am considerat ca fiind o idee buna aceea de a da si tinerilor posibilitatea sa se implice direct.

Cum se vor implica?
Vor avea un statut special conferit de pozitia de "Reporteri Spring Day"
Vor avea posibilitatea sa-si vada reportajele publicate pe un site international. Reportajele lor vor fi traduse in cele 11 limbi ale UE.
Li se va respecta si recunoaste dreptul de autor si, cu asentimentul parintilor, vor putea sa-si publice si o fotografie impreuna cu reportajul.

Reporterii
Sugeram existenta unui singur reporter, cel mult doi, datorita posibilitatii publicarii unui singur articol pe tara. Aceasta se datoreaza timpului limitat al translatorilor nostri. Daca exista mai multi profesori Spring Day in tara dvs. care participa la acest proiect, va rugam sa discutati intre dvs pentru alegerea unui singur articol. Puteti alege sa participati cu randul sau sa delegati un singur profesor.
Reporterii trebuie alesi din randul elevilor
Nu conteaza varsta lor Tinerii reporteri vor avea probabil nevoie de ajutor de la profesori , dar sunt si ei invitati sa ne contacteze, fie pe mine, (chris.coakley@eun.org), fie pe Valentina (valentina.demari@eun.org).

Articolele
Numarul de articole va depinde de aria de interese a reporterilor dar si de volumul de munca al translatorilor si editorilor de web. Deocamdata avem nevoie de un singur articol pe tara. Ne asteptam sa va cerem cel putin un alt articol in viitor .
Articolele ar trebui sa aiba cel putin 100-150 de cuvinte si vom fi foarte stricti cu aceasta limita impusa
Limba folosita. Daca articolul nu este scris in engleza, voi fi nevoita sa va cer traducerea acestuia datorita faptului ca traducatorii nostri operaza cu aceasta limba. Daca un reporter doreste sa ne furnizeze o versiune intr-o alta limba a UE, va rugam sa verificati corectitudinea textului, pentru a fi publicat.
Foto/imagine. Aveti nevoie de acordul parintilor in cazul in care un reporter va dori sa publice o fotografie. In plus, vor putea fi folosite o fotografie/imagine sau un logo despre articol.

Este posibila adaugarea unuia sau a mai multor link-uri (note de subsol) in josul paginii. Reporterii vor putea dori sa faca referiri la o versiune mai lunga a articolului sau la o versiune intr-o alta limba care nu face parte din cele 11 limbi UE. Articolele sunt scrise de elevi pentru elevi, asa ca acestia trebuie sa nu uite sa scrie despre lucruri pe care cei ca ei le vor gasi interesante.

Prima misiune. Limita 24 ianuarie
Un interviu cu cineva, ar putea fi cu directorul scolii, primarul orasului sau cu un om obisnuit O investigatie despre ce stiu, sau cred ca stiu colegii de clasa despre Europa.
Aceste sugestii nu trebuie urmarite intocmai, orice articol pe o alta tema de interes european va fi luat in considerare.
Puncte importante despre prima misiune
Limita de timp este aproximativa. Translatorii nostri si editorul de web nu se vor putea ocupa de toate articolele in acelasi timp, deci nu reprezinta o problema daca primim articolul putin mai tarziu.
Articolul ar trebui sa acopere tematica "Europa", preferabil viitorul Europei
Nu dorim transcrierea unui interviu sau al unei investigatii ci doar un raport despre interviu sau investigatia facute de elevi
Asteptam cu nerabdare sa auzim noutati de la dvs
Chris (chris.coakley@eun.org)

 

 

 

 

Home | Prezentarea proiectului | Contact | Scoli participante |Ce stim despre Europa? | Oaspeti
Resurse | Actiuni | Realizari | Ecouri | Poze | Tineri reporteri |
Pagina realizata de Info Efnord. Ultimul update 5 mai-2003
Intrebari sau sugestii legate de site la florina@lefo.ro

Site-ul european Spring Day